Nieuws

Graaltje 1 online - brief groepsleiding

2 oktober 2017

Beste ouders, leden, lezer van het Graaltje,

De eerste maand van het scoutsjaar hebben we reeds achter de rug en of we het jaar goed hebben ingezet! Onze leidingsploeg, die 10 nieuwe jonge leiders en leidsters telt, bewees dat zij gemotiveerd zijn elke vergadering te vullen met kwaliteitsvolle animatie en topactiviteiten!

Met onze spannende overgang openden we de nieuwe jaargang van de Graalridders waarbij vele leden de stap zetten naar hun nieuwe tak en waarbij we ook tal van nieuwe gezichten mochten verwelkomen. Vooral voor onze jongste kapoentjes en nieuwe leden is dit een mijlpaal, de start van hun scoutscarrière bij de Graalridders. Maar ook voor de nieuwe JIN is dit een speciaal jaar, waarin zij zullen worden klaargestoomd om leiding te worden.

Niet lang geleden vond onze jaarlijkse Happening plaats, die deze keer in het teken stond van onze jubileumviering. Wij kunnen met trotsheid spreken van een topeditie die dit unieke jaar waard is! Hierbij bedanken wij nogmaals iedereen die heeft meegeholpen en bijgedragen aan het verwezenlijken van dit fantastische evenement. De leiding, leden en oud-leiding die een maand lang de handen uit de mouwen staken om een tent van jewelste te sjorren, de leden van het ouder- en feestcomité die de leiding ondersteunde zowel voor als tijdens het feestweekend en het museumteam onder leiding van Leen Ghyzelings dat een jaar lang werkte aan het ontwikkelen van ons Graalridders-Gudrun museum. Dat museum boordevol symboliek, artefacten, beeldmateriaal en vooral veel nostalgie, waarin iedereen kon genieten van 50 jaar Graalridders en 55 jaar Gudrun, was de kers op de taart van ons feestweekend. Niet te vergeten genoten we van de lekkere BBQ waar we maar liefst 600 eters mochten verwelkomen, een heus record!
We kijken uit naar een fantastisch scoutsjaar vol plezier en vertier, waarin onze leden en leiding zich kunnen verrijken en ontwikkelen en vooral zichzelf kunnen zijn.
Het jaarthema luidt “Allemaal Abnormaal”, een prachtige leuze met een krachtige betekenis. Iedereen is verschillend en uniek, en dat is wat de wereld zo mooi en interessant maakt. We plaatsen elkaar niet in hokjes maar aanvaarden en waarderen elkaars verschillen. Bij de Graalridders kan je zijn wie je bent, met je eigen karakter, uiterlijk, voorkeuren, kwaliteiten, maar ook mankementen.
Iedereen is uniek, iedereen is anders, en zo is iedereen een beetje abnormaal, niet?

Een stevige linker,
De groepsleiding

Ran 0497/29.16.03
Wout 0475/30.91.93
Quinten 0472/01.53.01

groepsleiding@graalridders-gudrun.be

Uniform

afbeelding uniform

Alle leden worden in uniform op de vergaderingen verwacht. Voor de kapoenen bestaat dit enkel uit onze scoutsdas. Voor de andere takken bestaat het uniform uit: groene broek, scoutshemd en scoutsdas. Lees meer over het uniformbeleid op de website van Scouts & Gidsen Vlaanderen.
Kom je nog zaken tekort? Ga eens langs bij een Hopper scoutswinkel. Je vindt er alle uniformkledij, kentekens enz. voor een democratische prijs. Scoutsdassen zijn te verkrijgen bij de groepsleiding.

Galerij

static gallery

Kalender

Ga naar de activiteitenkalender om alle activiteiten te bekijken.